
3. ULAŞAN VE ERİŞEN TÜRKİYE 2053 ÜNİVERSİTELER ARASI AR-GE FİKİR YARIŞMASI
Katıl




Yarışma Detayları
- Ödüller:
- Birincilere: 150.000 TL
- İkincilere: 100.000 TL
- Üçüncülere: 75.000 TL
- Mansiyon Ödülleri
- Yarışma Süreci:
- Online Başvuru: 1 Nisan 2025 tarihinden itibaren başvurular başlıyor. Fikirlerinizi fikiryarismasi.uab.gov.tr adresindeki portal üzerinden online olarak gönderebilirsiniz.
- Evrak İncelenmesi: Proje fikirleriniz uzmanlarımız tarafından incelenecektir.
- Proje Değerlendirilmesi: Proje fikirleri, alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilecektir. Yaratıcılık, uygulanabilirlik ve toplumsal etki gibi kriterler göz önünde bulundurulacaktır.
Sonuçların İlanı: Değerlendirme aşamaları tamamlanması sonrasından ödül kazanan proje fikirleri açıklanacaktır.
BAŞVURU ESASLARI
- Belgeleri zamanında ve eksiksiz bir şekilde teslim edilmeyen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Yarışmaya başvurunun tamamlanması için tüm alanların eksiksiz olarak doldurulması zorunludur.
- Grup başvurularında, iletişim doğrudan Grup Temsilcisi ile yapılacaktır.
- Başvuru için gerekli belgeler aşağıda belirtildiği gibidir:
- Başvuru Formu
- Taahhütname
- Öğrenci Belgesi (Grup başvurusu ise tüm katılımcıların)
- Özgeçmiş (Grup başvurusu ise tüm katılımcıların)
- Belirlenen şablona uygun proje sunumu
(Yarışma şartnamesi ve diğer dokümanlar UDHAM Başkanlığı internet sitesinde yer alacaktır.)
YARIŞMAYA KATILIM ESASLARI
- Türkiye Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde lisans eğitim almakta olan tüm örgün eğitim öğrencileri katılabilir.
- Öğrenciler yarışmaya tek kişi olarak katılabileceği gibi, grup oluşturarak da katılabilir (en fazla beş kişi). Grup olarak yapılan başvurularda 1 kişi grup temsilcisi olarak belirtilmelidir.
- Grup başvurularında ödül, grup üyeleri arasında eşit olarak paylaştırılır (Akademik danışman hariç).
- Bir kişi veya bir grup en fazla 1(bir) proje ile başvuruda bulunabilir. Grup başvurularında, akademik danışman grup üyesi olarak sayılmaz ve ödüle ortak olamaz.
- Proje danışmanı akademisyenler değerlendirmede yer alamazlar.
- Değerlendirmede yer alacak jüri üyelerinden herhangi biri, değerlendirdiği proje üyelerinden herhangi birinin ortağı, yardımcısı ya da birinci dereceden akrabası olamaz.
- Projelerin, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ve 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası ile belirlenmiş tematik alanlar ve sektörel hedeflerin birine uygun olması gerekmektedir. Karayolu projeleri, Demiryolu projeleri, Denizcilik projeleri, Havacılık - Uzay projeleri ve Haberleşme projelerinin ana başlıklarından biri hedef sektör olarak belirlenmelidir.
- Proje fikirleri daha önce hiçbir yerde kullanılmamış, ödül almamış, kopya edilmemiş ve özgün olmalıdır. Proje sahipleri, projelerini gönderirken bu projelerin özgün ve kendilerine ait olduğunu kabul ederler. Aksi durumda yaşanan olumsuzluklarda proje sahibi sorumlu tutulacaktır. Benzer ya da alıntı olduğu belirlenen projeler yarışma dışı kalacaktır. Bu durumun yarışma sonrasında belirlenmesi halinde kazanılan ödül Bakanlıkça geri alınır.
- Yarışmada fikir, proje ve sunumlarda kısıtlama yoktur. Öğrenciler projelerinde her türlü yazılı, görsel ve fiziksel materyal kullanabileceklerdir.
- Katılımcılar, kullandıkları bütün içeriklerin (metin, görsel, video vb.) telif hakkı kurallarını ihlal etmemesini sağlamakla yükümlüdür; telif hakkı ihlalleriyle ilgili bütün yükümlülük ilgili takım üyelerine aittir.
- Başvuruda, projelerin yarışma katılım şartlarına uyduğuna, projelerde fikir ve telif haklarına aykırı şekilde başka projelerden alıntı yapılmadığına, projenin başka bir yarışmaya sokulmadığına vb. dair taahhütname alınacaktır.
- Bakanlık yarışmayı uzatma, bitiş tarihini erkene alma, dondurma, iptal etme, yarışma kurallarını ve ödülleri değiştirme hakkını saklı tutar. UDHAM Başkanlığı, etkinlik ile ilgili duyuruları Bakanlık ve/veya Başkanlık internet sayfasında ilan etmek dışında herhangi bir duyuru veya açıklama yapmakla sorumlu değildir.
- Başvuruda bulunulan ilgili projenin, daha önce Bakanlıkça düzenlenen fikir yarışmasında veya herhangi başka bir yarışmada sunulmamış olması gerekmektedir. Aksi durumda yaşanan olumsuzluklarda proje sahibi sorumlu tutulacaktır. Bu durumun yarışma sonrasında belirlenmesi halinde kazanılan ödül Bakanlıkça geri alınır.
PROJE YAZIM KURALLARI
Fikir/Projenizi; Proje Başvuru Formunda ve sunumunuzda aşağıda belirtilen kurallar çerçevesinde anlatabilirsiniz.
- Yazım dili Türkçe, verilen formata uygun, resim ve şekiller düzgün ve okunaklı olmalıdır.
- Başlıklar 14 punto Times New Roman karakteriyle kalın (bold) olarak yazılmalıdır.
- Satır aralığı 1,5 cm olarak düzenlenmelidir.
- Projede bulunması gereken bölümler, sırasıyla:
- Kapak
- Özet
- Anahtar kelimeler
- Önsöz
- İçindekiler
- Tablo listesi
- Şekiller listesi
- Metin bölümü (Giriş, gelişme ve sonuç olacak şekilde)
- Kaynaklar
- Ekler
- Sunum 20 sayfayı geçmemelidir.
- Proje başvuru formu 15 sayfayı geçmemelidir.
- Proje özeti kısa ve anlaşılır olmalı ve kapakla birlikte 5 sayfayı geçmemelidir. Proje özetinde projenin tanımı, önemi ve amacı, projenin özgünlüğü ve olası etkileri, yapım aşamasındaki bilgiler, sonuçlar ve sektöre uygulanabilirliği hakkında bilgiler yer almalıdır. Süreç, yöntem veya sistemin sağlayacağı sosyal, ekonomik, teknik vb. yararların tümü açık bir biçimde özetlenmelidir.
- Proje ile ilgili anahtar kelimeler en fazla 10 tane olacak şekilde listelenmelidir.
- İlgili ve ilişkili projeler var ise bunlara ait patent ad ve numaraları, kullanılan teknik ve teknoloji bilgileri belirtilir.
- Bu proje için bilgilerin alındığı kaynaklar (alfabetik sıraya göre) belirtilmelidir.